Kernwaarden voor de nieuwe burgemeester van Altena, vinden de inwoners
Volledig scherm
Kernwaarden voor de nieuwe burgemeester van Altena, vinden de inwoners © Gemeente Altena

Nieuwe burgemeester voor Altena op 8 oktober bekend

De gemeenteraad van Altena maakt op dinsdag 8 oktober haar voorkeur bekend voor de nieuwe burgemeester. Voorzitter Theo Meijboom (SGP) van de vertrouwenscommissie verwacht dat de nieuwe burgemeester begin december kan worden geïnstalleerd. Hij legt verder uit dat de gesprekken met de burgemeesterskandidaten op dit moment plaatsvinden. Met hoeveel sollicitanten de vertrouwenscommissie spreekt, wil Meijboom niet zeggen.

 1. Eerste grootschalige controle rond knooppunt Gorinchem sinds lange tijd levert meerdere bekeuringen op
  PREMIUM

  Eerste grootscha­li­ge controle rond knooppunt Gorinchem sinds lange tijd levert meerdere bekeurin­gen op

  Een automobilist die voor de vierde keer met alcohol op achter het stuur werd betrapt, moest woensdagavond zijn auto laten staan omdat deze in beslag is genomen. Hij werd betrapt tijdens een grootschalige controle rond het knooppunt Gorinchem door de politie, Koninklijke Marechaussee, Douane en het Openbaar Ministerie. En hij was niet de enige die van de weg werd gehaald.
 2. Horeca in de regio worstelt met toegangsbewijs: ‘Ik wil geen onderscheid maken tussen mijn klanten’
  PREMIUM

  Horeca in de regio worstelt met toegangsbe­wijs: ‘Ik wil geen onder­scheid maken tussen mijn klanten’

  Extra personeel inzetten om klanten te controleren op een geldig coronatoegangbewijs? Of gewoon niemand wat vragen? Een systeem bedenken om gasten op het terras en in het restaurant uit elkaar te kunnen houden? Horecaondernemers in de regio worstelen met de nieuwe toegangsregels die zaterdag over een week ingaan. ,,Als iemand zo'n bewijs niet kan overleggen, moet ik vervolgens zeggen: ‘Je komt er niet in!’ Dat onderscheid wil ik persoonlijk niet gaan maken.’’