De politie deelde in Lingewaal flyers uit om te waarschuwen voor nepagenten.
Volledig scherm
De politie deelde in Lingewaal flyers uit om te waarschuwen voor nepagenten. © Politie Lingewaal-Neerijnen

Nepagenten dwingen automobilist tot stoppen en gaan er met groot geldbedrag vandoor in Langerak

Twee nepagenten hebben dinsdagmiddag vier mensen beroofd in Langerak. Het duo dwong een automobilist met drie inzittenden te stoppen en nam ‘een groot geldbedrag’ in beslag.

Het viertal reed op de Melkweg in Langerak in de richting van Groot-Ammers om een auto te kopen. Zij verklaarden daarom ‘een groot geldbedrag’ bij zich te hebben. Twee mannen in een antracietkleurige Seat Leon Station kwamen naast hen rijden, toonden een ‘politielegitimatiebewijs’ en gebaarden de automobilist te stoppen. 

De bestuurder gehoorzaamde. Toen de nepagenten aangaven ‘het geld in beslag te nemen’, overhandigde de bestuurder het bedrag. De politie maakt niet openbaar om hoeveel geld het precies gaat. 

Camerabeelden

Nadat de nepagenten ervandoor gingen, kregen de slachtoffers door dat er iets niet klopte en belden zij de politie. Die is een onderzoek gestart en nog op zoek naar de nepagenten. Mensen die de nepagenten hebben gezien of de Seat in de omgeving hebben zien rijden, worden opgeroepen de politie te bellen. De politie is ook op zoek naar mensen die camerabeelden hebben waarop de beroving mogelijk te zien is. 

Nepagenten sloegen al veel vaker toe in deze regio. Vorig jaar werden drie Georgische autohandelaren op die manier overvallen in Vuren, werd voor duizenden euro's buitgemaakt in Almkerk en achtervolgde de politie nepagenten die autokopers hadden opgelicht. De nepagenten lijken het geregeld te hebben voorzien op buitenlandse bezoekers die een auto willen kopen. In Lingewaal verspreide de politie eerder flyers om buitenlanders daarvoor te waarschuwen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Langerak en omstreken? Schrijf je hier in!