De reizigerstunnel bij station Gorinchem.
Volledig scherm
De reizigerstunnel bij station Gorinchem. © Ricardo Smit

Negen dagen geen trein op de MerwedeLingelijn vanwege aanleg nieuwe reizigerstunnel

ProRail en Ballast Nedam beginnen zaterdag met de aanleg van de reizigerstunnel bij station Gorinchem. Vanaf die dag tot en met zondag 9 mei rijden er geen treinen op de MerwedeLingelijn tussen Hardinxveld-Giessendam en Geldermalsen. Vervoersbedrijf Qbuzz zet bussen in.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Van partycentrum naar evangelisatieplatform: religieuze organisatie koopt De Rietpluim in Dussen
  PREMIUM

  Van partycen­trum naar evangelisa­tie­plat­form: religieuze organisa­tie koopt De Rietpluim in Dussen

  De religieuze organisatie Stichting Frontrunners heeft het partycentrum De Rietpluim in Dussen gekocht. ‘Frontrunners Ministries’ van het jonge echtpaar Tom en Femke de Wal, heeft grote plannen met De Rietpluim. Op deze plek moeten twee nieuwe panden komen die het middelpunt vormen van hun evangelisatieplatform. Kosten? Ruim 8 miljoen, op te brengen door de volgers van De Wal.