Natuurgebied Avelingen, dit werk van fotograaf Leo Lanser (Giessenburg) is geselecteerd voor een internationale vakfotografen expsitie in Banjaluka, Bosnië.
Volledig scherm
Natuurgebied Avelingen, dit werk van fotograaf Leo Lanser (Giessenburg) is geselecteerd voor een internationale vakfotografen expsitie in Banjaluka, Bosnië. © Leo Lanser

Natuurgebied Avelingen schittert in internationale foto-expositie

Hij maakt fotoreportages van de mooiste plekken in Noorwegen, Duitsland en Frankrijk, maar uitgerekend een panorama van natuurgebied Avelingen bij Gorinchem is geselecteerd voor een internationale foto-expositie in het Bosnische Banja Luka. ,,Verrassend dat de vakjury koos voor het beeld dat ik net om de hoek maakte’’, zegt fotograaf Leo Lanser uit Giessenburg.

 1. Kool- en pimpelmeesjes vestigden zich massaal in Sleeuwijkse nestkastjes: ‘Dit is waanzinnig mooi’
  PREMIUM

  Kool- en pimpelmees­jes vestigden zich massaal in Sleeuwijk­se nestkast­jes: ‘Dit is waanzinnig mooi’

  Geplaagd door jeuk in de lente van 2018 hingen slimme Sleeuwijkers vorig jaar 96 nestkastjes op, in de hoop dat vogels zich tegoed zouden doen aan de eikenprocessierups. Nu, een jaar later, blijken de nestkastjes een daverend succes met een bezetting van meer dan 80 procent. ,,Al loopt het onderzoek te kort om te concluderen of de afname van de overlast komt door de nestkasten.”
 1. Baudet stopt als lijsttrekker FVD: 'Ik neem de verantwoordelijkheid'
  Play

  Baudet stopt als lijsttrek­ker FVD: 'Ik neem de verantwoor­de­lijk­heid'

 2. Opa BOEM schiet al zo'n 50 jaar carbid: 'Hoe harder, hoe mooier'
  Play

  Opa BOEM schiet al zo'n 50 jaar carbid: 'Hoe harder, hoe mooier'