Henk van der Steenhoven (82) hangt voorgoed de stofjas aan de kapstok. De buurtwinkel in Wijk en Aalburg nam hij in 1963 over van de oom van zijn moeder, na er eerst als knecht gewerkt te hebben. Hij stond 60 jaar in de winkel.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk van der Steenhoven (82) hangt voorgoed de stofjas aan de kapstok. De buurtwinkel in Wijk en Aalburg nam hij in 1963 over van de oom van zijn moeder, na er eerst als knecht gewerkt te hebben. Hij stond 60 jaar in de winkel. © Cor de Kock

Na 60 jaar komt er (bijna) een einde aan de buurtsuper van Henk (82) uit Wijk en Aalburg

Handgemaakte borden in de Wijk en Aalburgse buurtsuper maken het - ook al is het in dialect - toch echt duidelijk: Henk van der Steenhoven stopt er op 1 oktober na 60 jaar mee. De afscheidsreceptie voor klanten is ook op deze middag gepland, maar de 82-jarige winkelier heeft stiekem een klein stickertje onderop het bord geplakt: ,,Ik ga nog even door.”

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”