Johan Quik (wethouder cultuur Molenlanden), Lodewijk Asscher (PvdA), Ingrid van Engelshoven (minister cultuur) en Ankie Kesseler (directeur-bestuurder Bibliotheek AanZet) bij opening van de bibliotheek in Wognum.
Volledig scherm
Johan Quik (wethouder cultuur Molenlanden), Lodewijk Asscher (PvdA), Ingrid van Engelshoven (minister cultuur) en Ankie Kesseler (directeur-bestuurder Bibliotheek AanZet) bij opening van de bibliotheek in Wognum. © Bibliotheek AanZet

Molenlanden krijgt geld om bieb in Noordeloos te realiseren

De gemeente Molenlanden krijgt de komende drie jaar extra geld om een bibliotheek in Noordeloos te realiseren en om de bestaande voorzieningen in de gemeente de versterken. Het gaat om een jaarlijks bedrag van 75.000 euro.

Dat heeft minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) maandagochtend bekendgemaakt bij de opening van een bibliotheek in Wognum. Bij de opening van de bieb in het Noord-Hollandse dorp waren Johan Quik, cultuurwethouder van Molenlanden, en Ankie Kesseler, directeur van Bibliotheek AanZet, aanwezig. Beiden zijn blij met de financiële ondersteuning.

,,Uit gesprekken met inwoners weten we dat een bibliotheek in Noordeloos echt gemist wordt’’, vertelt Quik. ,,Met een versterking van bestaande voorzieningen, zoals bijvoorbeeld in Arkel en Giessenburg, kunnen we alle inwoners van jong tot oud een meer volwaardige bibliotheekvoorziening bieden.’’

Kesseler vult aan. ,,Deze extra subsidie geeft ons de mogelijkheid om samen met de inwoners van Noordeloos, partners en de gemeente te bouwen aan een duurzame bibliotheekdienstverlening voor Noordeloos.

Subsidieverzoek 

Het Ministerie van OCW stelt geld beschikbaar voor gemeenten met concrete plannen om een bibliotheekvoorziening te creëren of te versterken. Dit om de bereikbaarheid van de openbare bibliotheek in het landelijk gebied te verbeteren.

Samen met de Bibliotheek AanZet diende de gemeente Molenlanden een subsidieverzoek in. Nu met de toekenning kunnen zij samen verder met het uitwerken van de plannen om inwoners een bibliotheekvoorziening dichtbij te bieden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Noordeloos en omstreken? Schrijf je hier in!