Volledig scherm
Toezichthouders vonden vorig jaar augustus in een ondoordringbaar gebied in de Biesbosch een hennepplantage. © Staatsbosbeheer

Mogelijk toch cameratoezicht in Brabantse buitengebieden, zoals de Biesbosch

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant gaat onderzoeken of het toch mogelijk is om mobiele camera’s in te zetten in de strijd tegen afvaldumpers en drugscriminelen. Dat meldt commissaris van de Koning Wim van de Donk na vragen van de PVV-Statenfractie.

Eind vorig jaar nog gaf Van de Donk aan dit geen taak van de provincie te vinden toen toenmalige CDA-Statenlid Roland van Vugt soortgelijke vragen stelde. Van Vugt stelde voor om met mobiele camera’s de routes naar de Noordwaard en de Biesbosch in de gaten te houden.

Gedeputeerde Veiligheid

,,Voor het nieuwe college vormt de veiligheid in het Brabants buitengebied één van de speerpunten. Dit uit zich in de benoeming van een gedeputeerde met de portefeuille Veiligheid’’, schrijft Van de Donk. Die gedeputeerde is Renze Bergsma uit Woudrichem.

Er vinden volgens Van de Donk op dit moment al proeven plaats met innovatieve hulpmiddelen, waaronder drones en warmtecamera’s. De opsporingsambtenaren van Samen Sterk in Brabant, die deze gebruiken inventariseren wat het beste werkt. Mogelijk komt er zelfs meer geld vrij voor hulpmiddelen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de Biesbosch en omstreken? Schrijf je hier in!