Dick Corporaal.
Volledig scherm
Dick Corporaal. © Archieffoto Victor van Breukelen

Minuut stilte voor overleden oud-burgemeester van Leerdam en Zwijndrecht Dick Corporaal

De overleden oud-burgemeester van Leerdam, Dick Corporaal, is donderdagavond herdacht tijdens de gemeenteraadsvergadering van Vijfheerenlanden. Daarbij was ook zijn zoon aanwezig. 

Corporaal overleed een week geleden op 82-jarige leeftijd. Van 1979 tot 1991 was hij burgemeester van Leerdam. Daarna was hij, tot zijn pensioen in 2001, burgemeester van Zwijndrecht. 

Waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker roemde Corporaal om zijn inzet voor mensen die het minder hadden en zijn oog voor minderheden. ,,Dat was in de tijd dat hij burgemeester was niet altijd vanzelfsprekend.’’ Volgens Lokker stond Corporaal ‘dichtbij de inwoners van Leerdam’. ,,Hij toonde lef. Ging vaak tegen de stroom in. Onder zijn burgemeesterschap is Leerdam flink op de kaart gezet.’’

De gemeenteraad hield een minuut stilte om de oud-burgemeester te herdenken. Daarna kwam ook zijn zoon nog even aan het woord. Hij bedankte voor alle aandacht die het overlijden van zijn vader had gehad. ,,Ook wil ik graag benadrukken hoe mooi mijn ouders de tijd hebben gevonden in Leerdam.’’ 

Of als het in beide regio’s meegaat: Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Leerdam en omstreken, schrijf je hier in!