Een beveiliger oefent met het reageren op een melding van geluidsoverlast op de spoedeisende hulp. Beveiligers van het Beatrixziekenhuis volgen acht keer per jaar een agressietraining.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beveiliger oefent met het reageren op een melding van geluidsoverlast op de spoedeisende hulp. Beveiligers van het Beatrixziekenhuis volgen acht keer per jaar een agressietraining. © Gabriëlla Stam

Medewerkers ziekenhuizen hebben steeds vaker te maken met agressie: ‘Patiënt gaf me een mep met zijn infuus’

Schreeuwen, slaan en soms nog erger: ziekenhuispersoneel maakt regelmatig agressie mee van patiënten en bezoekers. In het Dordtse Albert Schweitzer ziekenhuis zou agressie zelfs in ernst toenemen. Met speciale trainingen worden beveiligers en zorgpersoneel van zowel het Albert Schweitzer alsook het Gorcumse Beatrixziekenhuis geholpen om de rust terug te brengen. 

  1. Gorcumse school introduceert nieuwe onderwijsvorm: zonder leraar, zonder strak rooster én zonder cijfers
    PREMIUM

    Gorcumse school introdu­ceert nieuwe onderwijs­vorm: zonder leraar, zonder strak rooster én zonder cijfers

    Een ontmoetingsplek waar leerlingen niet te maken hebben met leerdoelen, docenten en een strak rooster. Maar waar de focus ligt op gepersonaliseerd onderwijs, waar de onafhankelijkheid van het kind centraal staat. Dat is het Agora-onderwijs dat onderwijsstichting Christelijk Voortgezet Onderwijs Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (CVO-AV) in Gorinchem vanaf augustus aanbiedt.