Volledig scherm
De Mannen van Naam: Wilbert van Duinhoven, Ton Smulders en Ad Grooten. © Jaap Reedijk

Man Man Man: Pater Moeskroen maar dan kleiner

Drie boezemvrienden vol liedjes en verhalen. Zondagmiddag staan De Mannen van Naam op het podium van theater Peeriscoop in Gorinchem met hun voorstelling Man Man Man.

Ze spelen kleine liedjes met teksten over alledaagse onderwerpen, meestal troostend, maar soms ook ontroerend. En dat terwijl de mannen - Ad Grooten, Ton Smulders en Wilbert van Duivenhoven - hun bekendheid vergaarden in pretpop- en theaterband Pater Moeskroen.

De vrolijke Keltische volksdeunen van die muziek zijn ze niet verloren en vormen met doedelzak, banjo en mandoline nog steeds een groot onderdeel van het concert.

Quote

Pater Moeskroen kreeg het imago van carnavals­band, maar dat was misplaatst

De drie mede-oprichters van Pater Moeskroen verlieten de band zo'n zeven jaar terug. ,,Ik schreef 80, 90 procent van de liedjes'', zegt Grooten. ,,Zoals de hits Roodkapje en Hela Hola (tut hola). Pater Moeskroen kreeg het imago van carnavalsband, maar dat was misplaatst. Er zat veel meer boodschap in de muziek dan vaak werd gedacht.'' In 2012 lieten ze de band achter zich om kleinschaliger te werken met de Mannen van Naam. ,,We geven nu soms huiskamerconcerten voor dertig man.''

De Mannen van Naam spelen om 15.00 uur in het theater aan de Boerenstraat in Gorinchem. Kaarten kosten 12,50 euro, inclusief een consumptie en hapjes na afloop. Kaarten zijn te bestellen op de website van Peeriscoop.

Culturele zondag

Wie de zondag in stijl verder wil invullen, kan op de Gorcumse Culturele Zondag terecht bij onder meer het Plug-In Café in PoGo aan de Grote Haarsekade. Daar speelt Different Roads. De band brengt covers van vrijwel alle muzikale genres: van Anouk tot de Eagles en Caro Emerald. De toegang is gratis.

Zelf een keer op het podium laten zien wat je kan op het gebied van muziek, cabaret of poëzie kan om 16.00 uur in café De Keizer tijdens het akoestisch Open Podium.

Alle activiteiten zijn te vinden op culturelezondaggorinchem.nl.

Elke ochtend up-to-date met het laatst nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!