Volledig scherm
Het ongeluk in Vuren op archiefbeeld. © Bart Meesters

Man (37) die Gorcumer (58) doodreed in Vuren moet de cel in

Een gezin is voor het leven getekend omdat een automobilist, die al vaker gewaarschuwd was voor zijn rijstijl, een paar minuten eerder op zijn werk wilde zijn.

De rechtbank veroordeelde vrijdag met die woorden een 37-jarige man uit de gemeente West Betuwe tot een gevangenisstraf van vijf maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk en een rijverbod van veertien maanden voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Vuren.

Nooit spijt

Een 58-jarige man uit Gorinchem kwam daarbij om het leven. Hij laat een gezin met twee kinderen achter. De chauffeur heeft nooit spijt betoond richting de nabestaanden, ook dat neemt de rechtbank hem kwalijk.

Het ongeluk gebeurde op 19 december 2017. De chauffeur was op weg naar zijn werk. Hij was wat verlaat, trapte het gas harder in dan was toegestaan en haalde in bij een doorgetrokken streep. Vanaf de Graaf Reinaldweg (N830) wilde hij linksaf slaan de Molenlaan in. Hij zag de lampen van de hem tegemoetkomende auto wel, maar verleende geen voorrang. Het slachtoffer overleed na de aanrijding ter plekke.

Overtreding

De chauffeur was een gewaarschuwd man. Hij liep nog in een proeftijd na een forse snelheidsovertreding in 2017. De twee maanden rijontzegging die hij toe voorwaardelijk kreeg, komen er nu bij. Ook in 2015 kreeg hij al eens een geldboete en een rijverbod voor te hard rijden.

Na het ongeluk is hij geobserveerd, maar daar kwam niets uit. De man zei zelf op de zitting twee weken geleden dat hij na het ongeluk rustiger is gaan rijden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!