Maartje van der Laan (78) heeft op camping De Groene Waard zelfs een naambordje ‘Heiloo’s Laantje’ op haar vaste standplaats.
Volledig scherm
PREMIUM
Maartje van der Laan (78) heeft op camping De Groene Waard zelfs een naambordje ‘Heiloo’s Laantje’ op haar vaste standplaats. © Ricardo Smit

Maartje (78) kampeert ook zonder haar overleden man nog elk jaar bij De Groene Waard: ‘Dat uitzicht van knotwilgen en paarden’

DE VASTE STANDPLAATSElke camping kent ze wel: de vaste gasten met hun vaste standplaats die al tientallen jaren elk jaar terugkomen en alle ins en outs van de camping weten. Verslaggever Gijs Kool bezoekt elke week een van de vaste campingtijgers. Deze week: Maartje van der Laan (78) die al 19 jaar op camping De Groene Waard te vinden is.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.