Er zijn geen bordelen meer in het centrum van Gorinchem, maar wel leegstaande panden. ,,Noem die gewoon theaterbordelen!’’, aldus Roy Grünewald.
Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn geen bordelen meer in het centrum van Gorinchem, maar wel leegstaande panden. ,,Noem die gewoon theaterbordelen!’’, aldus Roy Grünewald. © ANP & Richard van Hoek

Maak van de nood een vreugd en open bordelen in Gorinchem

COLUMNIk haal even een oud idee uit de kast wat hier begin deze eeuw voor reuring zorgde. De toenmalige uitbater van hotel restaurant ‘Metropole’ ging ermee stoppen en het gebouw werd verkocht. De nieuwe eigenaar wilde de bovenverdieping ombouwen tot appartementen, dus de hotelkamers stonden al een hele tijd leeg. Stoffig, afgebroken wasbakken, gescheurde vitrages, kortom: triestheid ten top. Het inspireerde mij om zeven toneelteksten te schrijven voor vreemde personages.

  1. Gorcumse nieuwbouwwijk wordt hoogbouw: ‘We willen geen Bijlmer aan de Linge’
    PREMIUM

    Gorcumse nieuwbouw­wijk wordt hoogbouw: ‘We willen geen Bijlmer aan de Linge’

    Je eigen auto voor de deur. Wie een woning koopt in de Gorcumse nieuwbouwwijk Lingeoever moet die wens maar schrappen. Want de projectontwikkelaar wil dat de nieuwe bewoners vooral zullen kiezen voor het gebruik van een deelauto. Parkeerplaatsen zijn een luxe in de wijk met zo'n vijfhonderd woningen, waarvan het merendeel appartementen zullen zijn. Die complexen worden tussen de vier en acht bouwlagen hoog.