Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Pim Mul

Leerling Oudehoven Gorinchem besmet door meningokokkenbacterie

Een leerling van Lyceum Oudehoven in Gorinchem is recent in het ziekenhuis opgenomen met een hersenvliesontsteking, veroorzaakt door de meningokokbacterie. Volgens de GGD Zuid-Holland-Zuid is er geen gevaar geweest op besmetting van andere scholieren. 

,,De leerling is op school niet besmettelijk geweest. Wat dat betreft hebben we baat gehad van de meivakantie’’, zegt rector Eric van ’t Zelfde. Ouders, verzorgers en medewerkers zijn eerder per brief op de hoogte gesteld. ,,Voor de leerling in kwestie is het natuurlijk een heel confronterende tijd geweest. Inmiddels gaat het goed, de leerling is ook weer terug op school.’’

Toename

Het ziektegeval komt op het moment dat in de regio duizenden jongeren worden ingeënt om ze te beschermen tegen de potentieel dodelijke infectieziekte. De aanleiding is dat het aantal zieken met ‘variant W’ van meningokokken sinds 2015 toeneemt in Nederland.

Vorige maand konden jongeren geboren in 2001, 2002 en tussen januari en april 2004 zich melden voor een prik. Deze en volgende maand zijn jongeren met geboortejaar 2003 en 2005 aan de beurt. Zo vaccineert Rivas dinsdag van 13.00 tot 16.30 uur in het Gorcumse wijkgebouw De Heul aan de Nieuwe Hoven. Maandag wordt ‘geprikt’ in Nieuw-Lekkerland, op woensdag 5 juni in Hardinxveld-Giessendam.

Ook jongeren die vorige maand geen gehoor aan de oproep gaven, kunnen zich dan alsnog laten inenten.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!