Op deze locatie bij Heukelum stortte het Typhoon-jachtvliegtuig neer, nadat het onder vuur was genomen door Duits Flak-afweergeschut.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze locatie bij Heukelum stortte het Typhoon-jachtvliegtuig neer, nadat het onder vuur was genomen door Duits Flak-afweergeschut. © Cor de Kock

Landeigenaar blijft smeekbedes afwijzen om WO2-vliegenier te mogen opgraven: ‘We willen dit afsluiten’

Nabestaanden van een WO2-vliegenier die neerstortte in een weiland bij Heukelum, deden de afgelopen jaren meerdere malen tevergeefs een smeekbede bij de landeigenaar om zijn resten op te mogen graven. Een nabestaande liet onlangs tijdens een bezoek aan het vliegeniersmuseum in Fort Vuren het grote verdriet nog eens blijken. Maar de landeigenaar blijft medewerking weigeren.

  1. Pauline zorgt voor Peter die slecht uit de voeten kan en neemt zodra het kan een verfrissende duik in de Linge
    PREMIUM
    de ontmoeting

    Pauline zorgt voor Peter die slecht uit de voeten kan en neemt zodra het kan een verfrissen­de duik in de Linge

    Het is alweer zeven weken geleden dat Aspernaar Peter van der Neut tijdens een ongeluk z’n bovenbeen brak. Inmiddels zit hij met een groot litteken op z’n bovenbeen - en een plaat metaal dat z’n bot bij elkaar houdt - te wachten tot hij weer uit de voeten kan. Deze middag heeft hij geluk, want hij mag wat uurtjes in de schaduw van het Heukelumse huis van Pauline Vrij verkeren.