Autoveer Brakel II legt aan bij de veerstoep in Herwijnen. Op de achtergrond links ligt bedrijventerrein Zeiving in vuren. De veer pont wordt geëxploiteerd door Riveer.
Volledig scherm
PREMIUM
Autoveer Brakel II legt aan bij de veerstoep in Herwijnen. Op de achtergrond links ligt bedrijventerrein Zeiving in vuren. De veer pont wordt geëxploiteerd door Riveer. © Cor de Kock

Kunnen we straks nog met de pont over? Bodem van het Gelders Verenfonds is in zicht

Moeten een half miljoen voetgangers en automobilisten die gebruik maken van het veer Herwijnen-Brakel straks op een andere manier hun weg vinden? Als de provincie Gelderland niet snel bijspringt, is er over een paar jaar geen geld meer om de veren in de regio Rivierenland te laten varen. Want de bodem van het Gelders Verenfonds is inmiddels in zicht.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?