De Lichtjesavond in Leerdam.
Volledig scherm
De Lichtjesavond in Leerdam. © Cor de Kock

Koor gezocht voor Lichtjesavond op Leerdamse begraafplaats

Voor de Lichtjesavond in Leerdam wordt naarstig een koor gezocht, nadat een zanggroep heeft afgezegd. Dat zegt organisator Ben de Weerd op Facebook.

De Lichtjesavond, dit jaar gehouden op 12 december, wordt voor de vijfde keer georganiseerd op de algemene begraafplaats van Leerdam. De begraafplaats aan de Tiendweg wordt tijdens de avond aangekleed met onder meer kaarsjes, fakkels en vuurkorven. De avond moet een steun zijn voor mensen die in de donkere dagen voor kerst een geliefde moeten missen. ,,Juist dan kan het een goed moment zijn om samen met anderen te gedenken’’, zei De Weerd daar eerder over.

Behalve de verlichting, zijn er ook toespraken op de Lichtjesavond en treden er verschillende koren op. Nu heeft er een koor afgezegd en vraagt De Weerd op Facebook of er mensen zijn die vervanging weten. ,,Welk koor uit Leerdam of omgeving is bereid om actief deel te nemen aan deze bijzondere avond en zo iets te betekenen voor de bezoekers?’’ Aanmelden of tips kunnen aan de organisatie worden doorgegeven per e-mail

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerdam en omstreken? Schrijf je hier in!