Volledig scherm
PREMIUM
Danny Dwarswaard (links) en René Tichelaar maken zich op voor het 25-jarig bestaan van restaurant De Gieser Wildeman. © COR DE KOCK

Koken zonder kunstgrepen in sterrenrestaurant De Gieser Wildeman: ‘Onze formule is heel basic’

STRUINEN DOOR DE STREEKWekelijks struinen verslaggevers Levien Vermeer en Matthijs Daniëls door de geschiedenis van deze streek. Deze week bezoeken ze De Gieser Wildeman. De culinaire trots van de Alblasserwaard viert in september het 25-jarig bestaan.

Restaurant De Gieser Wildeman is voor de jubileumfestiviteiten in het nieuw gestoken. Het valt mooi samen, in september wordt de kwart eeuw gevierd en vorige week ging de zaak na drie weken verbouwen weer open. ,,We hebben elf jaar lang het wit-parelmoeren interieur gehad. Dat was nog goed, maar je moet voorkomen dat het minder mooi wordt. Vorig jaar hebben we besloten dat het tijd werd te verbouwen'', vertelt René Tichelaar, chef-kok in Noordeloos. ,,Toen waren we niet bezig met het jubileum.''