Volledig scherm
Het nieuwe klompenpad in Herwijnen kwam tot stand door de inzet van meerdere mensen, onder wie grondeigenaren en vrijwiligers van organisaties uit het dorp. © Adrie van Kuilenburg

Klompenpad nummer 115 ligt in Herwijnen

Het is nummer 115 in de rij van klompenpaden: het nieuwe Engelenburgerpad in Herwijnen. Arjan Vriend,  directeur-bestuurder Stichting Landschapsbeheer Gelderland, en wethouder Rutger Stappershoef gaan zaterdag samen aan de wandel om zo het klompenpad officieel in gebruik te nemen.

Ze onthullen eerst om 10.00 uur het paneel dat bij het begin van de wandeling staat. Daarna gaan ze onder begeleiding van muziekvereniging Wilhelmina Herwijnen naar het terrein van kasteel Engelenburg. Op die locatie wordt vervolgens een vlag gehesen. Het mannenkoor van de Historische Vereniging Den Ouden Dijk uit Herwijnen treedt daar ook op. 

Buitengebied 

Het Engelenburgerpad is een rondwandeling van tien kilometer door het buitengebied van Herwijnen. Wandelaars komen over de oude en nieuwe dijk, door boomgaarden, weilanden en de uiterwaarden langs de Waal. Het pad voert ook over particuliere grond.

Het nieuwe Klompenpad in Herwijnen maakt deel uit van een netwerk van Klompenpaden in de provincies Gelderland en Utrecht. In de gemeente West Betuwe liggen het Vurensche Polderpad, Rhenoijschepad en Leidschehoevenpad. Deze zijn terug te vinden in de klompenpaden-app

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Herwijnen en omstreken? Schrijf je hier in!