Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Kinderen maken kunst van zwerfafval gevonden bij strandje Woudrichem

Basisscholieren van 't Ravelijn hebben van zwerfafval dat gevonden is op en rond het strandje van Woudrichem kunstwerken gemaakt. Die worden tentoongesteld tijdens de Kunstroute in Woudrichem, die het tweede weekend van september plaatsvindt. De werken hebben als thema zeedieren.

Vrijwilligers rapen sinds vorig jaar elk weekend zwerfafval op en rond het strandje van Woudrichem. Onlangs werd er nog een afvalstation geopend, in de hoop dat recreanten en rondhangende jeugd hun chipszakken, blikjes en papier daar gescheiden ingooien.

Kunstroute Woudrichem is een jaarlijks festival, dat sinds 2004 wordt georganiseerd. De van afval gemaakte kunstwerken van de kinderen zijn te zien in de tuin van de Martinuskerk.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woudrichem en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Kom op Gorcumers, praat mee over weer een echt stadsfeest
    PREMIUM
    COLUMN

    Kom op Gorcumers, praat mee over weer een echt stadsfeest

    ‘Zorg dat je er tijdig bent, anders loop je kans er niet meer in te komen’, aldus de oproep van Marco Uijterlinde, organisator van de Zomerfeesten op de Varkenmarkt. Een terechte oproep. Maar het raakt precies het pijnpunt van de zomerfeesten zoals die nu worden georganiseerd. De gezelligheid in de héle binnenstad ontbreekt in de ruimte tussen de optredens die zich beperken tot twee enclaves die verder hermetisch zijn afgesloten zodra het ‘vol’ is.