Op de Haarsekaden in Gorinchem is een vrachtwagenverbod ingesteld. Lang niet alle chauffeurs houden zich er aan, zo merken bewoners.
Volledig scherm
Op de Haarsekaden in Gorinchem is een vrachtwagenverbod ingesteld. Lang niet alle chauffeurs houden zich er aan, zo merken bewoners. © Ricardo Smit

Kentekenonderzoek moet uitwijzen of truckers Gorcumse Haarwijk als doorgaande route gebruiken

Bewoners van de Mollenburgseweg en de Grote en Kleine Haarsekade in Gorinchem hebben nog steeds overlast van vrachtwagenverkeer. Het college van burgemeester en wethouders laat aan de hand van kentekenonderzoek achterhalen waar de truckers vandaan komen. Maar eerst moeten er extra borden komen, die chauffeurs waarschuwen dat er ze er niet mogen rijden.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.