De plek waar de radar in Herwijnen moet komen, als het aan Defensie ligt. De Tweede Kamer wil dat er eerst nog gezocht wordt naar een alternatieve plek.
Volledig scherm
PREMIUM
De plek waar de radar in Herwijnen moet komen, als het aan Defensie ligt. De Tweede Kamer wil dat er eerst nog gezocht wordt naar een alternatieve plek. © Cor de Kock

Kamerleden eisen opheldering over herrie Friese radar, PVV: ‘Doordrukken radar Herwijnen ongepast’

De Tweede Kamer reageert verbaasd op het nieuws dat de nieuwe defensieradar die in Herwijnen moet komen, in het Friese Wier zó veel herrie maakt dat hij ’s nachts uit staat. ‘Beschamend’, vindt de PVV. Ook SP, PvdA en CDA zijn kritisch. 

  1. Militaire radar niet welkom in de Alblasserwaard
    PREMIUM

    Militaire radar niet welkom in de Alblasser­waard

    Molenlanden en Vijfheerenlanden willen geen radartoren van Defensie in Nieuwpoort, Goudriaan of Meerkerk. Dinsdag lieten raadsleden uit Molenlanden dat geluid nog eens horen, met bezorgde telefoontjes richting partijgenoten in de Tweede Kamer. Daar boog de landelijke politiek zich over de vraag of die radar in Herwijnen geplaatst moet worden, waar veel verzet is. De kans is groot dat staatssecretaris Barbara Visser van Defensie opnieuw moet zoeken naar een locatie voor de buiten Herwijnen.