De juwelier houdt de deuren vandaag gesloten.
Volledig scherm
De juwelier houdt de deuren vandaag gesloten. © Janneke Boluijt/AD

Juwelier Sleeuwijk opnieuw slachtoffer van ramkraak

Vier mannen hebben afgelopen nacht een ramkraak gepleegd op juwelier 't Oude Schooltje in Sleeuwijk. De daders hebben een flinke ravage achtergelaten in de zaak.

De ramkrakers sloegen afgelopen nacht rond 02.45 uur toe bij de juwelier in winkelcentrum De Nieuwe Es. ‘Met een auto hebben ze de deuren eruit gereden', schrijven eigenaren Sandra en Berend Hofman bij een bericht met foto's van de ravage op Facebook. 

De politie - die spreekt van een ‘brutale ramkraak’ - meldt dat drie mannen de zaak binnen zijn gegaan en vitrines kapot hebben geslagen. Ze hebben met name horloges meegenomen. De daders zijn er na de ramkraak vandoor gegaan in een grijze auto, vermoedelijk een Audi. 

Getuigen

Wie iets heeft gezien of beelden heeft van de inbraak of vluchtroute, wordt opgeroepen zich te melden bij de politie. De juwelier houdt in ieder geval vandaag de deuren gesloten. De eigenaren hopen zo snel mogelijk weer open te gaan.

De juwelier werd in juni 2017 ook al slachtoffer van een ramkraak. Ook toen werden honderden horloges buitgemaakt. Vorig jaar nog werd een verdachte opgepakt

Vier mannen ramden met een auto de pui eruit bij de juwelier.
Volledig scherm
Vier mannen ramden met een auto de pui eruit bij de juwelier. © Janneke Boluijt/AD

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sleeuwijk en omstreken? Schrijf je hier in!