Jo-enny werd geboren als jongen, maar trouwt als vrouw

VIDEOTransgender Jo-enny uit Dussen is afgelopen vrijdag in het huwelijksbootje gestapt met haar Ad. ,,Voor mij is het cirkeltje nu rond. Ik heb een man, twee stiefkinderen, ik ben vrouw, we zijn samen gelukkig. Ik heb het gezinsgevoel zoals het hoort te zijn.’’

 1. Transgender Jo enny Vosman uit Dussen wil anderen helpen: ‘Er is nog veel discriminatie en onbegrip’
  PREMIUM

  Transgen­der Jo enny Vosman uit Dussen wil anderen helpen: ‘Er is nog veel discrimina­tie en onbegrip’

  DUSSEN - Het zijn de woorden van een stoere vrouw, die op haar derde al wist dat er iets niet klopte. Want: geboren als een jongetje. ,,Heel basaal, er zat iets tussen mijn benen dat daar niet hoorde. Ik vond dat ding verschrikkelijk, het paste niet bij mij. Autootjes, treintjes, lego, ik liet het allemaal links liggen. In plaats daarvan speelde ik met barbies, vlechtte en kamde hun haartjes. Urenlang.”
 2. Dussense Jo enny wint verkiezing Miss Gay Holland: ‘Ik heb een kwartier zitten janken van blijdschap’

  Dussense Jo enny wint verkiezing Miss Gay Holland: ‘Ik heb een kwartier zitten janken van blijdschap’

  Transgender Jo enny Vosman uit Dussen kan haar geluk niet op. Om middernacht kwam het verlossende telefoontje van de organisatie. ,,Ik voel me zo vereerd, had het totaal niet verwacht. ,,Ik heb een kwartier zitten janken van blijdschap. Ik had het toch maar even geflikt.” Maar dan heel nuchter: ,,Het gaat nu pas eigenlijk beginnen. Ik ga mijn beste beentje voor zetten. Strijden voor de gay-community.”