Volledig scherm
Achilles Veen-doelman Jamil Kools. © Foto PPM

Jamil Kools overtreft zichzelf als penaltykiller bij Achilles Veen

SportAchilles Veen-doelman Jamil Kools stond al bekend als een penaltykiller. Zaterdag overtrof hij zichzelf tijdens de strafschoppenserie in de finale van het Pre Season Tournament bij OJC Rosmalen door tegen UNA vier van de vijf strafschoppen te stoppen.

Penalty’s moesten beslissen wie zich de winnaar mocht noemen van het oefentoernooi, waarin ASWH de kleine finale verloor van OJC Rosmalen. Kools stopte de eerste twee strafschoppen van derdedivisionist UNA. Eenmaal werd hij gepasseerd om er vervolgens opnieuw twee te stoppen. Achilles Veen miste zelf ook tweemaal vanaf elf meter, waardoor slechts drie van de negen strafschoppen raak waren.

Penalykiller Kools wil zijn geheim wel prijsgeven. ,,Ik kreeg vooraf de nodige informatie van Teun Sebregts, onze nieuwe middenvelder, die vier jaar voor UNA speelde. Dat helpt wel mee, hoor. In een penaltyreeks zoals afgelopen zaterdag wordt het een mindgame, zeker wanneer de strafschoppen bij de tegenstander niet lekker lopen. Dat ik er nu in korte tijd vier stop, is natuurlijk wel bizar. Mijn geheim: heel lang wachten en vertrouwen op mijn reflex.’’

Het in de voorbereiding uitstekend presterende Achilles Veen - het klopte al Blauw Geel'38, SteDoCo en OJC Rosmalen - werd toernooiwinnaar met de 28-jarige Kools als man van het toernooi.

Overstap

De Tilburgse keeper begon zijn loopbaan in zijn woonplaats bij NOAD. Via het Belgische Poppel, TSVV Gudok, DESK, Dongen, Wuustwezel (België) en Gestel kwam hij in 2017 bij Achilles Veen terecht. In Veen verloste hij de club van een keeperscrisis, nadat er in korte tijd drie keepers vertrokken.

 ,,Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn overstap naar Veen, waar wij dit seizoen over een prima selectie beschikken. Onze trainer, John Karelse - leuk overigens dat ik voor het eerst eens een ex-topkeeper als hoofdtrainer heb - is niet te benijden. Hij moet op veel posities nog keuzes maken. Niet gemakkelijk met zo veel kwaliteit.’’

Kools hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken. Zaterdag zal hij in de eerste kwalificatieronde van het KNVB TOTO-bekerduel tegen Hercules ongetwijfeld weer onder de lat staan. Mogelijk kan hij zich dan opnieuw onderscheiden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Veen en omstreken? Schrijf je hier in!