Volledig scherm
Fort Asperen, dat deel uitmaakt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie © Cor de Kock

Italiaan en Estlander komen kijken of Nieuwe Hollandse Waterlinie ‘werelderfgoed’ mag worden

Twee experts uit Italië en Estland komen volgende maand de Nieuwe Hollandse Waterlinie bekijken. Ze maken een ‘technische evaluatie’, die weer gebruikt wordt door het comité dat uiteindelijk beslist of de Waterlinie UNESCO Werelderfgoed wordt. 

Dat blijkt uit een brief van de provincie Gelderland aan de gemeenten waar de Nieuwe Hollandse Waterlinie doorheen loopt. 

Het bezoek van de twee experts vindt plaats in de eerste twee weken van september. Het daadwerkelijke besluit valt pas in de zomer van 2020. Het is het International Council on Monuments and Sites/ICOMOS dat een advies uitbrengt. Op basis van dat advies hakt het werelderfgoedcomité van Unesco de knoop door.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Altena en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Kom op Gorcumers, praat mee over weer een echt stadsfeest
    PREMIUM
    COLUMN

    Kom op Gorcumers, praat mee over weer een echt stadsfeest

    ‘Zorg dat je er tijdig bent, anders loop je kans er niet meer in te komen’, aldus de oproep van Marco Uijterlinde, organisator van de Zomerfeesten op de Varkenmarkt. Een terechte oproep. Maar het raakt precies het pijnpunt van de zomerfeesten zoals die nu worden georganiseerd. De gezelligheid in de héle binnenstad ontbreekt in de ruimte tussen de optredens die zich beperken tot twee enclaves die verder hermetisch zijn afgesloten zodra het ‘vol’ is.