Volledig scherm
West Betuwe, de nieuwe naam voor de fusiegemeente met Lingewaal, Geldermalsen, Neerijnen © Kees Tanis

Inwoners West Betuwe praten mee over regels nieuwe gemeente

Hoeveel stank en geluid mag een fruitteler veroorzaken? Wat moet wel of juist niet kunnen bij carbid schieten en vuurwerk afsteken? Tot hoe laat moet je naar het plaatselijke café kunnen? Het antwoord op die vraag kan in het voormalige Lingewaal heel anders zijn dan in Geldermalsen of Neerijnen. De drie gemeenten die sinds 1 januari de fusiegemeente West Betuwe vormen, hebben nog een eigen algemene plaatselijke verordening (APV).

In de APV worden zaken geregeld rond openbare orde en openbare ruimte, zodat de gemeente leefbaar en veilig is. Inwoners van West Betuwe krijgen nu de gelegenheid te zeggen wat zij belangrijk vinden om te regelen.

Op 8 en 15 mei zijn er bijeenkomsten over de APV. De eerste gaat over horeca, sportkantines en evenementen, op 15 mei staan vuurwerk en de regels voor landbouwers op de agenda. Onderwerpen aandragen (met argumenten) kan via: communicatie@westbetuwe.nl.

Aanmelden is verplicht en kan tot 1 mei via hetzelfde mailadres. De bijeenkomsten in het gemeentehuis in Geldermalsen beginnen om 19.30 uur.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit West Betuwe en omstreken? Schrijf je hier in!