Volledig scherm
Kampeerders op camping De Kurenpolder. Er komt nu ook een hotel, is het plan van de eigenaren. De gemeente Altena is enthousiast. © Ron Magielse/pix4profs

Hotel met 180 kamers bij camping De Kurenpolder in Hank

Bij de Kurenpolder in Hank moet een hotel met 180 kamers komen. Niet alleen de Kurenpolder ziet dat wel zitten, ook de gemeente is enthousiast. In Altena zijn weinig hotels, schetst het college, terwijl de Biesbosch meer en meer toeristen trekt.

Het nieuwe hotel met 180 kamers moet langs de A27 komen - op tenminste 200 meter afstand - en moet passen bij de omgeving. Dat benadrukt ook Kurenpolder-eigenaar Chris Gommers. ,,Het moet echt iets moois worden, een hotel dat past bij het gebied, waar iedereen trots op kan zijn.” 

Volle zomer

De Kurenpolder gaat uit van 250.000 bezoekers per jaar, voor de camping en het hotel samen, als het hotel er eenmaal staat. ,,Er is echt behoefte aan,” zegt Gommers, die de camping runt, maar ook de bijbehorende  badstrand voor dagjesmensen. ,,In de zomermaanden zitten we hartstikke vol. En qua hotels is deze omgeving echt een witte vlek.” Met het hotel mikt De Kurenpolder op toeristen die een paar dagen ‘Biesbosch’ doen of mensen die kamperende familieleden bezoeken, maar zelf niet in een tent willen slapen. ,,Of denk aan een golfarrangement van onze golfbaan.”

Aan de Kurenpolder zelf verandert verder niet veel: het aantal campingplaatsen en chalets blijft hetzelfde. Wel wordt één recreatiewoning vergroot, voor een luxe verblijf. ,,Het hotel is echt een toevoeging, geen vervanging”, schetst Gommers. ,,Het komt naast de snelweg, op een plek waar nu niets staat, omdat kamperen daar niet kan vanwege de geluidsnorm. Een hotel kan wél.” Wanneer het hotel er komt is nog niet duidelijk, er is ook nog geen startdatum van de bouw in beeld. 

Lichtreclame

Het plan is nog pril: eerst moet de gemeenteraad laten weten of ze er positief tegenover staat. Daarna zullen inwoners het plan kunnen inzien en eventuele bezwaren indienen. De bouw van het hotel hoort bij een grotere aanpak: De Kurenpolder wil meer veranderingen doorvoeren. Het verlichte reclamebord wil de Kurenpolder graag vergroten, maar dat ziet het college van Altena niet zitten. ,,Een groter reclamebord geeft lichtoverlast in de omgeving.” 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Altena en omstreken? Schrijf je hier in!