Wel of geen coronatoegangsbewijs? Horecaondernemers worstelen met de nieuwe regel.
Volledig scherm
PREMIUM
Wel of geen coronatoegangsbewijs? Horecaondernemers worstelen met de nieuwe regel. © Cor de Kock

Horeca in de regio worstelt met toegangsbewijs: ‘Ik wil geen onderscheid maken tussen mijn klanten’

Extra personeel inzetten om klanten te controleren op een geldig coronatoegangbewijs? Of gewoon niemand wat vragen? Een systeem bedenken om gasten op het terras en in het restaurant uit elkaar te kunnen houden? Horecaondernemers in de regio worstelen met de nieuwe toegangsregels die zaterdag over een week ingaan. ,,Als iemand zo'n bewijs niet kan overleggen, moet ik vervolgens zeggen: ‘Je komt er niet in!’ Dat onderscheid wil ik persoonlijk niet gaan maken.’’

 1. Rode Kruis Bloesemtocht ziet geen perspectief meer en stopt: ‘Een slap aftreksel is voor niemand leuk’
  PREMIUM

  Rode Kruis Bloesem­tocht ziet geen perspec­tief meer en stopt: ‘Een slap aftreksel is voor niemand leuk’

  De laatste aflevering van de Rode Kruis Bloesemtocht door West Betuwe is al geweest. Het grootste eendaagse wandelevenement van Nederland stond voor 15 april 2023 weer op de kalender, maar het bestuur van de Bloesemtocht heeft met pijn in het hart besloten te stoppen met de organisatie. ,,Het is jammer dat maatschappelijke ontwikkelingen het onmogelijk maken om verder te kunnen.”
 2. Na jaren ineens weer de open haard aan? Kijk uit, want slecht onderhoud vaak oorzaak schoorsteenbrand
  PREMIUM

  Na jaren ineens weer de open haard aan? Kijk uit, want slecht onderhoud vaak oorzaak schoor­steen­brand

  Alleen al in onze regio woedden afgelopen weekend vier schoorsteenbranden; een in Dordrecht, een in Hendrik-Ido-Ambacht en twee in Gorinchem. De echte reden blijft gissen, maar door de huidige energieprijzen is het niet ondenkbaar dat veel mensen kachels en open haarden stoken die lang niet hebben gebrand. ,,Ik spreek mensen die al tien jaar niks aan onderhoud hebben gedaan.”