Honderd mensen ruimen puin in Biesbosch: ‘Om verdrietig van te worden zoveel wattenstaafjes’

VIDEOGewapend met een prikstok gingen bijna honderd vrijwilligers zaterdag afval te lijf in de Biesbosch bij Werkendam. Er werd in drie uur tijd 22 kubieke meter aan afval opgeraapt. ,,De kaartjes voor deelname aan de opruimactie gingen harder dan voor menig concert.’’

Het is guur, zaterdagochtend op de Anna Jacominaplaat in de Biesbosch. De wind waait stevig en het water komt in flinke golven voorbij geklotst. Mateu van Vugt (11) houdt daarom goed vast aan zijn prikstok en vuilniszak. Gehuld in vijf lagen kleding is hij klaar voor de eerste opruimactie, opgezet om de Biesbosch schoner te maken.

  1. Die ‘dommenee’ van de Bethelkerk in Werkendam moet worden aangepakt
    PREMIUM
    COLUMN

    Die ‘dommenee’ van de Bethelkerk in Werkendam moet worden aangepakt

    Terecht stelt de overheid strenge straffen in het vooruitzicht voor diegenen die de anti-coronaregels aan hun laars lappen. Ook op het verspreiden van nepnieuws zijn zware sancties beloofd. Maar waarom heeft nog niemand die ‘dommenee’ van de Bethelkerk in Werkendam aangepakt? ‘Lieve kinderen uit de Bethelkerk’, zo begint hij een brief aan zijn kudde gelovigen. Wat leuk, een dominee die zich rechtstreeks richt tot de jeugd!