Volledig scherm
De Wijkhopper is de ‘kleine broer’ van de Drechthopper. © Richard van Hoek

Hoge verwachtingen van nieuwe Hardinxveldse Wijkhopper

De Hardinxveldse wethouder Trudy Baggerman heeft hoge verwachtingen van de twee Wijkhoppers, die vanaf maandag 30 september door het dorp gaan rijden. 

,,Het is al een groot succes in Sliedrecht. In Hardinxveld beginnen we met twee Wijkhoppers'', aldus Baggerman, die de mogelijkheid open laat dat wanneer de elektrische taxi's een succes zijn er een derde wordt aangeschaft.

De Wijkhopper is een kleine deeltaxi voor ouderen vanaf 75 jaar en inwoners met een beperking, die snel van A naar B willen in hun dorp. De wachttijd is korter dan bij de Drechthopper en hij rijdt in tegenstelling tot die 'grote broer' alleen in Hardinxveld-Giessendam. Baggerman verwacht dat de Drechthopper straks voornamelijk voor langere ritten wordt gebruikt en geen halsbrekende toeren in de straten hoeft te maken om ouderen op te halen en af te zetten. Ze ziet de Wijkhopper dan ook als prima alternatief.

De nieuwe vervoersvorm kent echter een nadeel. Een rollator kan wel mee, maar een rolstoel of hulphond niet. Voor die mensen blijft de Drechthopper gewoon rijden, ook voor een kort ritje in het dorp zelf. De kosten voor de Wijkhopper zijn hetzelfde als voor de Drechthopper. Ook het telefoonnummer waarop een ritje kan worden gereserveerd, is het hetzelfde. Wel kan de Wijkhopper korter voor vertrek (tot een half uur) worden besteld. De elektrische deeltaxi gaat op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur rijden. De Drechthopper rijdt 7 dagen per week, tot 1.00 uur 's nachts.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hardinxveld-Giessendam en omstreken? Schrijf je hier in!