Registratieformulier voor donorregistratie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Op dit moment hebben 5,7 miljoen Nederlanders hun keuze geregistreerd in het donorregister.
Volledig scherm
Registratieformulier voor donorregistratie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Op dit moment hebben 5,7 miljoen Nederlanders hun keuze geregistreerd in het donorregister. © ANP

Hoeveel orgaandonoren zijn er in jouw gemeente? Gorinchem is koploper

Gorcumers hebben zich het vaakst laten registreren als orgaandonor. Bijna een kwart van alle inwoners van 12 jaar en ouder is officieel genoteerd als iemand bij wie na overlijden één of meerdere organen worden afgestaan. De 'koppositie’ wordt gedeeld met de voormalige gemeente Giessenlanden, inmiddels onderdeel van de fusiegemeente Molenlanden.

  1. Van partycentrum naar evangelisatieplatform: religieuze organisatie koopt De Rietpluim in Dussen
    PREMIUM

    Van partycen­trum naar evangelisa­tie­plat­form: religieuze organisa­tie koopt De Rietpluim in Dussen

    De religieuze organisatie Stichting Frontrunners heeft het partycentrum De Rietpluim in Dussen gekocht. ‘Frontrunners Ministries’ van het jonge echtpaar Tom en Femke de Wal, heeft grote plannen met De Rietpluim. Op deze plek moeten twee nieuwe panden komen die het middelpunt vormen van hun evangelisatieplatform. Kosten? Ruim 8 miljoen, op te brengen door de volgers van De Wal.