Volledig scherm
PREMIUM
© Marco de Swart

Hoera, ik mag meedenken over Gorinchem! Maar of er nou iets mee gedaan wordt, weet ik niet

COLUMNIk was geselecteerd voor deelname aan een enquête. Het gemeentebestuur wil weten wat ik vind van Gorinchem. Het ingehuurde onderzoeksbureau had geen betere persoon kunnen selecteren, want handenwrijvend overzag ik de vragenlijst. Genoeg stof voor wel tien columns! Zo’n bureau produceert alleen gemiddelde eindcijfers. En dat is nou het nutteloze van enquêtes. Er wordt beleid gemaakt op basis van gemiddelde procenten. Soms wel aardig om te weten, maar meestal is het weggegooid geld.

Omdat het een wiskundige momentopname is van emoties die nù leven. Over een jaar is alles weer anders en vergeten. Gelukkig mag ik, anonieme enquête invuller, ook mijn suggesties, ideeën en verbeterpunten aandragen. Hoera, ik mag meedenken!

  1. Dussense Jo enny wint verkiezing Miss Gay Holland: ‘Ik heb een kwartier zitten janken van blijdschap’

    Dussense Jo enny wint verkiezing Miss Gay Holland: ‘Ik heb een kwartier zitten janken van blijdschap’

    Transgender Jo enny Vosman uit Dussen kan haar geluk niet op. Om middernacht kwam het verlossende telefoontje van de organisatie. ,,Ik voel me zo vereerd, had het totaal niet verwacht. ,,Ik heb een kwartier zitten janken van blijdschap. Ik had het toch maar even geflikt.” Maar dan heel nuchter: ,,Het gaat nu pas eigenlijk beginnen. Ik ga mijn beste beentje voor zetten. Strijden voor de gay-community.”