Volledig scherm
PREMIUM
Roy Grünewald. © Marco de Swart

Hoe lossen we het hondenpoepprobleem op in Gorinchem?

ColumnWoest was ik deze week toen ik ’s avonds door de donkere Kloostergang liep. Ineens gleden mijn schoenen uit in een vette hondendrol. Midden op het voetpad! De begeleider had niet eens de moeite genomen om het beest naar de struiken te loodsen, maar stond er waarschijnlijk bij en keek alleen maar rond of niemand het zou zien. Ik ken dat gedrag.

Stampvoetend van woede en ook om zoveel mogelijk stinkende troep van mijn zolen af te kloppen, liep ik naar huis. Bij de voordeur mijn schoenen uitgetrokken en op kousenvoeten naar binnen. De smurrie was diep in de profielzolen geperst. Met een stokje alles eruit gepulkt en vervolgens de zolen kokhalzend onder warm stromend water afgewassen. Daarna de wasbak met chloor ontsmet. Getver!

  1. Inwoners West Betuwe praten mee over regels nieuwe gemeente

    Inwoners West Betuwe praten mee over regels nieuwe gemeente

    Hoeveel stank en geluid mag een fruitteler veroorzaken? Wat moet wel of juist niet kunnen bij carbid schieten en vuurwerk afsteken? Tot hoe laat moet je naar het plaatselijke café kunnen? Het antwoord op die vraag kan in het voormalige Lingewaal heel anders zijn dan in Geldermalsen of Neerijnen. De drie gemeenten die sinds 1 januari de fusiegemeente West Betuwe vormen, hebben nog een eigen algemene plaatselijke verordening (APV).