Frans Peeters is schipper van de Postsloot, een honderd jaar oud vrachtschip dat nog altijd in de Biesbosch vaart. Het schip gaat in onderhoud.
Volledig scherm
PREMIUM
Frans Peeters is schipper van de Postsloot, een honderd jaar oud vrachtschip dat nog altijd in de Biesbosch vaart. Het schip gaat in onderhoud. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Het vrachtschip van Frans is bijna honderd jaar oud: ‘Het voelt alsof ik met haar getrouwd ben’

Vrachtschip de Postsloot, dat deze week voor onderhoud aanmeerde bij scheepswerf Ruijtenberg, is bijna honderd jaar oud. En nog altijd is ze een dag of drie in de week in de weer. Ze kan makkelijk meer aan, want ze heeft meer dan genoeg energie. Maar Frans Peeters, haar baas, vindt het wel genoeg zo. Kennelijk beginnen bij hem wél de jaren te tellen.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.