LRC Leerdam-voorzitter Raf Montezinos bij de laatste overblijfselen van sportpark Bruinsdeel. Op de achtergrond het hoofdgebouw van het nieuwe Glaspark.
Volledig scherm
PREMIUM
LRC Leerdam-voorzitter Raf Montezinos bij de laatste overblijfselen van sportpark Bruinsdeel. Op de achtergrond het hoofdgebouw van het nieuwe Glaspark. © Jan Noorlandt

Herinneringen aan sportpark Bruinsdeel: ‘Er liggen heel wat bloed, zweet en tranen’

Ook de laatste gebouwen van sportpark Bruinsdeel in Leerdam maken deze week kennis met de sloperskogel. De thuishaven van voetbalvereniging LRC Leerdam, die plaatsmaakt voor het fonkelnieuwe Glaspark, is dan nog slechts een hoofdstuk uit het paars-witte geschiedenisboek. Vijf LRC’ers over hun herinneringen aan het complex, waar zij zoveel voetstappen hebben liggen. 

  1. Kunstmanifestatie Symposion pas in 2024 of 2025, bestuur onderzoekt of het gaat lukken

    Kunstmani­fes­ta­tie Symposion pas in 2024 of 2025, bestuur onderzoekt of het gaat lukken

    Kunstliefhebbers die in de buitenlucht willen wandelen en kunst willen bekijken, moeten het in Gorinchem voorlopig doen met de ruim 120 objecten die al in de stad verspreid staan, liggen en hangen. De grote kunstmanifestatie Symposion krijg pas in 2024 of 2025 een vervolg. Het stichtingsbestuur onderzoekt momenteel of het kans ziet om op die termijn een nieuwe grootschalige expositie op te zetten.