Volledig scherm
De Speel-in in Hardinxveld gaat maandag weer verder, tot en met woensdag. © Cor de Kock

Hardinxveldse Speel-in is bezig aan haar 41ste editie

De Speel-in van Hardinxveld-Giessendam is bezig aan haar 41e editie. De traditie, steevast aan het einde van de zomervakantie, blijft onverminderd populair.

Het concept is al sinds eind jaren zeventig hetzelfde: in sporthal De Wielewaal worden tientallen hoeken ingericht waar kinderen tussen de 6 en 13 jaar leuke dingen kunnen doen, van knutselen met hout, kaarten, sieraden maken of bouwen met mini-bakstenen tot koekjes bakken of nagels versieren.

Als het aan de vrijwilligers ligt, is de 41ste editie nog maar het begin en komen er nog tientallen jaren bij. ‘Nu komen de kinderen van de kinderen van destijds naar de Speel-In. We hopen dat ook de kinderen van de kinderen van de kinderen naar de Speel-In kunnen komen.’ In het allereerste begin was de Speel-in alleen binnen, tegenwoordig zijn er ook veel spelletjes buiten de hal, zoals springkussens of hutten bouwen.

De Speel-in van dit jaar duurt nog tot en met woensdag. Vandaag en morgen is hij dicht, maandag kan er weer de hele dag gespeeld worden. Een losse dag spelen kost 2,50, voor de hele week betalen kinderen 10 euro. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!