Volledig scherm
Aanhouding. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Hardinxvelder betrapt schuurinbreker (17) uit Leerdam op heterdaad

Een 17-jarige jongen uit Leerdam is zondagochtend op heterdaad betrapt toen hij in Hardinxveld-Giessendam inbrak in een schuur. De bewoner van de woning smoorde de actie van de Leerdammer in de kiem. De jongen is aangehouden door de politie.

De bewoner zag zondagochtend een persoon de schuur binnengaan en besloot een kijkje te nemen. In de schuur trof de Hardinxvelder de 17-jarige Leerdammer aan. De bewoner schakelde de politie in en hield zelf de inbreker bij zich.

Omdat de schuur niet was afgesloten is er niets kapot gegaan, zo laat de politie weten. Ook heeft de verdachte niets buit gemaakt. De bewoner heeft aangifte gedaan van poging tot diefstal uit de schuur.

De Leerdammer is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht. Op dit moment zit de verdachte nog vast voor onderzoek. De recherche onderzoekt de zaak.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hardinxveld-Giessendam en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Kom op Gorcumers, praat mee over weer een echt stadsfeest
    PREMIUM
    COLUMN

    Kom op Gorcumers, praat mee over weer een echt stadsfeest

    ‘Zorg dat je er tijdig bent, anders loop je kans er niet meer in te komen’, aldus de oproep van Marco Uijterlinde, organisator van de Zomerfeesten op de Varkenmarkt. Een terechte oproep. Maar het raakt precies het pijnpunt van de zomerfeesten zoals die nu worden georganiseerd. De gezelligheid in de héle binnenstad ontbreekt in de ruimte tussen de optredens die zich beperken tot twee enclaves die verder hermetisch zijn afgesloten zodra het ‘vol’ is.