Volledig scherm
Het nieuwe verzamelgraf op begraafplaats Spindermolen in Hardinxveld-Giessendam. Foto ter illustratie. © Foto AD

Hardinxveld-Giessendam: ‘Parkeren bij begraafplaats Spindermolen levert geen probleem op’

Bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam zijn geen specifieke klachten of meldingen bekend over het beperkt aantal parkeerplaatsen in de omgeving van begraafplaats Spindermolen. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de T@B. Toch zegt de gemeente bereid te zijn om te onderzoeken of er meer parkeerplekken nodig zijn.

T@B stuurde vorige maand een brief, waarin ze stelde zich grote zorgen te maken over het gebrek aan parkeerplekken in de omgeving van de begraafplaats.

Zo zouden omwonenden steeds moeilijker hun auto kunnen parkeren. Met name tijdens uitvaarten, bijeenkomsten in de bibliotheek of het Groene Kruisgebouw zou het steeds zoeken zijn naar een plekje. Volgens de T@B hadden buurtbewoners dit probleem al vaker bij de gemeente aangekaart, maar tot nog toe zonder succes.

Reconstructie

Het Hardinxveldse college van burgemeester en wethouders stelt echter niet op de hoogte te zijn van klachten. Bovendien stelt het dat er volgens de normering 59 parkeerplaatsen nodig zijn, maar dat er daadwerkelijk plek is voor 76 auto’s.

,,Dat neemt echter niet weg dat er onder bepaalde omstandigheden pieken kunnen ontstaan in het parkeren’’, schrijven burgemeester en wethouders. Voor 2021 staat een reconstructie van de Spindermolen gepland. ,,Uiteraard zullen hierbij ook de bewoners worden betrokken.’’

Hardinxveld-Giessendam vindt het echter niet nodig om voor die tijd al versneld extra parkeerplaatsen aan te leggen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hardinxveld-Giessendam en omstreken? Schrijf je hier in!