Volledig scherm
Zangeres Maan treedt op tijdens het Zomerfestival Leerdam, aanstaande zaterdag. © ANP

Handel in tickets Zomerfestival Leerdam: ‘Betaal niet meer dan 7,50’

Wie nog een kaartje zoekt voor het Zomerfestival Leerdam, met name voor de uitverkochte zaterdag, moet niet meer dan 7,50 euro betalen. De organisatie waarschuwt voor doorverkopers die winst maken op de gewilde tickets of mogelijk nepkaarten verkopen.

Het Zomerfestival in Leerdam, dit jaar op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus, verkoopt voor het eerst toegangskaartjes. Die tickets á 7,50 zijn bedoeld voor de veiligheid. De organisatie wil zo de bezoekers - met name hun leeftijd - beter in beeld krijgen. Nadat bezoekers van het gratis festival Glassdance eerder deze zomer vernielingen pleegden in de stad, is het ticketsysteem ingevoerd.

Het festival was altijd gratis, daarom krijgen bezoekers bij hun kaartje twee consumptiemunten en een toiletbezoek. Wie een kaartje wil, kan die alleen via internet bestellen. De zaterdag is inmiddels uitverkocht, maar voor vrijdag zijn nog enkele originele kaarten te koop. Aan de deur worden geen kaarten meer verkocht.

Wie toch nog een kaartje wil voor de zaterdag, wordt aangeraden dat via de Facebookpagina van Zomerfestival Leerdam te doen.  Wie zijn kaartje kwijt wil, wordt gevraagd dat ook via de Facebookpagina te doen en niet meer dan de toegangsprijs te vragen. Zaterdagavond staan onder meer Maan en Snollebollekes op het programma. Vrijdag, ook bijna uitverkocht, staan onder anderen Het Feestteam en  Django Wagner op het podium aan de Lingedijk.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerdam en omstreken? Schrijf je hier in!