De Lek bij Ameide.
Volledig scherm
De Lek bij Ameide. © Stichting Waterfront Ameide en Tienhoven aan de Lek

Grootse plannen voor oevers van Ameide: ‘We willen een strandje, horeca en aanlegsteigers’

Het mag best wat levendiger aan de Lekoevers bij Ameide, vindt een groep inwoners. Zij gaan samen kijken of het mogelijk is dat er strandfaciliteiten, horeca en steigers komen.

De groep inwoners heeft een stichting opgericht om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en wat de wensen zijn van de inwoners van Ameide en Tienhoven aan de Lek.

De Stichting Waterfront is een burgerinitiatief dat verbetering van de waterzijde wil, zodat er meer mogelijkheden komen voor bewoners, recreanten en waterverkeer, schrijven ze in een persbericht.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Pontje bij Ameide.
Volledig scherm
Pontje bij Ameide. © Stichting Waterfront Ameide en Tienhoven aan de Lek

,,De mogelijkheden van steigers, aanlegplaatsen, strandfaciliteiten en horeca gaan we onder de loep nemen’’, verzekeren ze. De inwoners willen de plannen afstemmen op de al geplande dijkaanpassingen in het gebied.

Ook wordt er gekeken naar de ontwikkelingen aan de overkant. Voor recreatiegebied Salmsteke bij Lopik zijn ook allerlei plannen, waaronder het realiseren van een zwemplas en horeca. De inwoners willen de plannen van Ameide afstemmen op de ontwikkelingen daar.

Bewoners aan de Lekdijk die pal tegenover Salmsteke wonen, reageerden eerder kritisch op het plan om dat recreatiegebied te verlevendigen. Het is niet bekend hoe zij over deze plannen voor Ameide denken.

In gesprek

De Stichting Waterfront Ameide en Tienhoven aan de Lek gaat komende maanden met bewoners in overleg en het gesprek aan met onder meer de gemeente.

Begin van het nieuwe jaar worden de eerste plannen al gepresenteerd. Op 20 januari 2020 wil de groep een bijeenkomst houden in Het Spant in Ameide. Inwoners kunnen dan vragen stellen en commentaar leveren op de eerste ideeën voor het gebied. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Ameide en omstreken? Schrijf je hier in!