Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Gorinchem schrijft brief aan Den Haag: maximumsnelheid rond stad omlaag naar 100

De voet mag van het gaspedaal op de snelwegen rond Gorinchem. In plaats van 120 kilometer per uur zouden automobilisten voortaan beter 100 kunnen rijden. ,,Dat is beter voor de gezondheid van onze inwoners’’, pleit Everdien Hamann (Gorcum Actief). 

Ze wil graag dat burgemeester en wethouders een brief naar Den Haag sturen, waarin zij dat verzoek neerleggen. Haar pleidooi, dat ze donderdagavond tijdens de raadsvergadering deed, was niet tegen dovemansoren gezegd. Wethouder Joost van der Geest noemt het voorstel positief. ,,Die brief gaan we zeker versturen’’, zegde hij namens het college toe.

Hamann onderbouwt haar verzoek met voorbeelden van andere steden in het land. ,,Rond Utrecht, Den Bosch en Breda gelden die snelheidsbeperkingen al. De uitstoot van fijnstof wordt bij 100 kilometer per uur veel lager. En dat ademen we alle dagen in in onze stad die ligt op een knooppunt van drukke snelwegen. Lagere snelheid heeft ook positieve gevolgen voor de overlast van het geluid van het voorbij denderend verkeer.’’

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

  • Mee eens (58%)
  • Niet mee eens (42%)
3380 stemmen

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!