De boormachine in de groenstrook tussen de Kleine en de Grote Haarsekade.
Volledig scherm
PREMIUM
De boormachine in de groenstrook tussen de Kleine en de Grote Haarsekade. © Ricardo Smit

Gorinchem krijgt nieuwe elektriciteitskabels en zo gaat die monsterklus in zijn werk

Even een draadje trekken, maar dan wel eentje van 1,5 kilometer lang. Netbeheerder Stedin legt in Gorinchem nieuwe elektriciteitskabels aan om de stad in de toekomst van stroom te kunnen blijven voorzien. De oude hoogspanningskabel die parallel aan de A27 loopt, ligt bovendien in de weg voor de verbreding van de snelweg die eind 2022 begint.

 1. En toen zat Gorinchem zonder stroom: noodoplossing voor vaccins, lege polikliniek en gestrande schipper
  PREMIUM

  En toen zat Gorinchem zonder stroom: noodoplos­sing voor vaccins, lege polikli­niek en gestrande schipper

  Een grote stroomstoring heeft vrijdag voor de nodige problemen gezorgd. 17.000 huizen en bedrijven in Gorinchem en omliggende plaatsen aan de westkant van de stad zaten uren zonder elektriciteit. Bij de vaccinatielocatie van de GGD Zuid-Holland Zuid moest in allerijl een koelwagen aanrukken om de coronavaccins veilig te stellen. In het Beatrixziekenhuis werden patiënten van de polikliniek naar huis gestuurd.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Extra zorgen bij lokale horeca over invoering van coronapas: ‘Gedoe wat we op ons bordje krijgen’
  PREMIUM

  Extra zorgen bij lokale horeca over invoering van coronapas: ‘Gedoe wat we op ons bordje krijgen’

  ,,Mensen zijn klaar met alle coronamaatregelen. Hopelijk nemen ze dit voor lief.” René Tichelaar van restaurant De Gieser Wildeman uit Noordeloos dubt nog over de uitvoering van het nieuwe beleid dat mogelijk vanaf 25 september gaat gelden voor horecabezoek. De verplichte coronapas. ,,We willen alles doen om mensen naar binnen te laten gaan, maar het is wel een gedoe wat we op ons bordje krijgen.”
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.