Volledig scherm
De zomer van 2014: jongeren crossen op de Dalemwal in Gorinchem. Al vijf jaar wordt er gepraat over de aanleg van een parcours. © Dries de Swart

Gorinchem gestart met aanleg mountainbike-parcours

De gemeente Gorinchem is begonnen met de aanleg van een mountainbike-parcours aan de Haarweg. ,,De benodigde vergunningen zijn rond en er is al een begin gemaakt met het storten van de grond’’, vertelt een gemeentewoordvoerder.

Met de aanleg geeft de gemeente invulling aan een langgekoesterde wens van - met name - jeugd. Al vijf jaar wordt inmiddels gesproken over de aanleg van een crossbaan waar mountainbikers zich kunnen uitleven. Jongeren gebruiken nu veelal de stadswallen rond de binnenstad om te fietsen.

Werelderfgoed

De gemeente Gorinchem ziet liever geen fietscrossers over het toekomstig Werelderfgoed rijden. Al werd in het verleden een oogje toegeknepen omdat er geen alternatieven voor handen waren.

Het nieuwe mountainbike-parcours aan de Haarweg is voorlopig nog niet klaar. ,,Naar verwachting is eind november alle benodigde grond gestort’’, zegt de gemeentewoordvoerder. ,,Daarna kunnen we beginnen met de aanleg van het parcours. Je moet daarbij denken aan verharding, hindernissen en paden. Na verwachting is het parcours in het voorjaar van 2020 klaar. Mits alles volgens de planning verloopt.’’

Gorinchem heeft voor de aanleg 60.000 euro uitgetrokken. De helft van dit bedrag komt uit de pot Bliek in Actie. Dat geld is specifiek bedoeld om ideeën van bewoners uit te voeren.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!