Volledig scherm
PREMIUM
Frans Bauer in actie voor KWF Kankerbestrijding: hij verandert voor de tv-show ‘Nederland staat op tegen kanker 2019' in wetenschapper Antonie van Leeuwenhoek. © KWF Kankerbestrijding.

Gorcumse raadsleden schrikken van kosten live-show ‘Sta op tegen kanker’, ondernemers zeggen ‘Doen!’

Wordt Gorinchem het decor voor de tiende editie van de landelijke live-show ‘Nederland staat op tegen kanker’? Ondernemers en maatschappelijke organisaties zien het helemaal zitten, maar de gemeenteraad hikt aan tegen de kosten die televisieshow in juni voor de stad met zich meebrengt. In het slechtste geval is Gorinchem er bijna 300.000 euro aan kwijt.

Die drie ton is het bedrag dat de gemeente uit haar eigen beurs moet betalen wanneer er niemand anders wil meewerken én er geen besparingen zijn te vinden door bijvoorbeeld de inzet van vrijwilligers. I Care Producties (ICP) vraagt Gorinchem 80.000 euro mee te betalen aan de show. Maar burgemeester Reinie Melissant heeft haar ambtenaren de opdracht gegeven om alle kosten inzichtelijk te maken. ,,We willen open kaart spelen, want zo'n live-show vraagt ook het nodige van onze organisatie en ook dat zijn kosten. Zo komen we op de schatting van 300.000 euro uit’’, vertelde ze donderdagavond.