Everdien Hamann zou het prachtig vinden als de Waterpoort weer terugkeert in Gorinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Everdien Hamann zou het prachtig vinden als de Waterpoort weer terugkeert in Gorinchem. © William Hoogteyling

Gorcumse poort staat een eeuw in het Rijksmuseum en nu willen Gorcumers iets ervan terug in hun stad

Een van de mooiste stadspoorten die Gorinchem ooit had, staat al meer dan een eeuw in Amsterdam. Ingebouwd in het Rijksmuseum. ,,Het zou prachtig zijn als wij onze Waterpoort op de een of andere manier kunnen terugkrijgen.’’

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Vacature voor dump detective: ‘Wie wil er trots zijn op het beroep van vuilniswroeter?’
  PREMIUM

  Vacature voor dump detective: ‘Wie wil er trots zijn op het beroep van vuilnis­wroe­ter?’

  De diftar komt eraan! Dat is ambtelijke taal voor dif-ferentiatie in de tar-ieven: je betaalt meer heffing naarmate je meer restafval in een speciale container deponeert. Daarvoor krijgt elk huishouden een pasje. Elk gebruik daarvan betekent dokken. Kassa voor Waardlanden! Die daarom de openingen van de afvalcontainers dan ook heeft verkleind. Welja, dat kan er ook nog bij in crisistijd met stijgende energiekosten en huishoudlasten.