Gorcumse oncologieverpleegkundige te zien in landelijke campagne Ik Zorg

Eén van de oncologieverpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem is binnenkort te zien in de landelijke campagne Ik Zorg. Die moet mensen interesseren om te kiezen voor een baan in de zorg. 

Behalve oncologieverpleegkundige Selina Sprangers, die op de dagbehandeling van het Gorcumse ziekenhuis werkt, is ook één van haar patiënten onderdeel van de campagne. Meneer Van Breugel doet voor de camera zijn verhaal en vertelt waarom hij en zijn vrouw in een moeilijke periode veel steun hebben gehad aan Sprangers. 

De opnamen, zo laat het Beatrixziekenhuis weten op Facebook, vonden gisteren plaats. Het is niet bekend wanneer verpleegkundige en patiënt voor het eerst te zien zullen zijn. 

Tekort

Quote

We willen laten zien hoe mooi en divers het werk in zorg en welzijn is

Minister Bruno Bruins

De publiekscampagne Ik Zorg ging vorig jaar van start. De Rijksoverheid trok toen 1,8 miljoen euro uit om het werken in de zorg zo'n 3,5 jaar lang te promoten. Dat is nodig omdat er een groot tekort aan zorgpersoneel dreigt te ontstaan. De overheid schat dat de sector in 2022 zo'n 125.000 mensen meer nodig heeft dan er op dat moment zijn. 

,,De opdracht waar we met elkaar voor staan is groot’’, zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) daar eerder over. En minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) vulde aan: ,,Met deze campagne laten we zien hoe mooi en divers het werk in zorg en welzijn is. Tegelijkertijd moeten we er ook voor zorgen dat het werk aantrekkelijker wordt, zodat mensen ook in de toekomst in de zorg willen blijven werken.’’

Voorbeeld van de landelijke campagne ‘Ik zorg’.
Volledig scherm
Voorbeeld van de landelijke campagne ‘Ik zorg’. © Ik zorg

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!