Filmmaakster Catherina Iosifidis maakte een film gebaseerd op haar eigen ervaring.
Volledig scherm
Filmmaakster Catherina Iosifidis maakte een film gebaseerd op haar eigen ervaring.

Gorcumse maakt korte film over pesten

Het nieuwe seizoen wordt bij Theater Peeriscoop geopend met een lokale première: de film STER van de Gorcumse Catherina Iosifidis. Zij studeerde eerder dit jaar af aan de Sint Joost Academie in Breda en werd door de gemeente Breda uitgeroepen tot Meest veelbelovend talent van 2019.

De film STER vertelt het verhaal van de 16-jarige Stella, die haar plaatsje in een dansstudio probeert te vinden. Het gemene, pesterige gedrag van Maud maakt dat niet makkelijk. Wanneer er een solo te bemachtigen valt, strijden de twee meiden tegen elkaar om de hoofdrol. Maar door de onrust in haar hoofd raakt Stella de focus kwijt. Haar jaloezie neemt toe en haar waarnemingen worden steeds onbetrouwbaarder.

Iosifidis maakte de film op basis van haar eigen ervaringen. ,,Ik vergeleek mezelf constant met andere meiden; ik werd onzeker van alles wat voor mij imperfect was. Ik zocht erkenning, aandacht en goedkeuring bij anderen. Als jong tienermeisje kun je doorslaan in jezelf altijd willen aanpassen aan een zogenaamd perfect beeld.” In de puberteit voelde ze zich vaak buitengesloten en onbegrepen, zegt Iosifidis. ,,Met deze film wil ik dat probleem aankaarten.’’

Quote

Als jong tienermeis­je kun je doorslaan in jezelf altijd willen aanpassen

Catherina Iosifidis, filmmaker

Crowdfunding

De film werd gemaakt met geld van Productiehuis Peeriscoop en een crowdfundingsactie. Een kaartje voor de première die vanavond in het Gorcumse theater plaatsvindt, kost 5 euro, maar wie meer wil en kan betalen, mag dat zeker doen. Het geld dat opgehaald wordt tijdens de première gaat naar het fonds Talentontwikkeling van Peeriscoop, waarmee een volgend project gefinancierd kan worden.

De première is om 20.30 uur en wordt ingeleid door de filmmaakster zelf. Na afloop is er de gelegenheid om vragen te stellen en wordt Iosifidis geïnterviewd door theatermaker Fred Delfgaauw. Een uur voor de start van het programma is de foyer geopend.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!