Jim de Jong (rechts) is een van de initiatiefnemers van House@Home. Hier samen met Tim van Werd (links) en Roy Vliet (midden).
Volledig scherm
Jim de Jong (rechts) is een van de initiatiefnemers van House@Home. Hier samen met Tim van Werd (links) en Roy Vliet (midden). © Ricardo Smit

Gorcumse dj’s geven een feestje voor thuisblijvers in een lege modezaak

De clubs en de kroegen waar ze normaliter optreden zijn dicht, maar de dj’s uit Gorinchem en omgeving draaien gewoon door. Tien dj’s doen zaterdag belangeloos mee aan de housemarathon House@Home waarmee ze geld inzamelen voor de Voedselbank.

,,Iedereen zit momenteel zonder werk’’, stelt Jim de Jong, de ene helft van het Arkelse duo OSFA. ,,Je ziet nu veel livestreams van dj’s, maar ik miste daarin de link naar het goede doel. In deze tijd vraag je je toch af wat je voor anderen kunt betekenen als je zoiets opzet.’’

Voedselbank

De Jong zag dat de Voedselbank Gorinchem het zwaar kreeg, omdat mensen meer eten inslaan dan anders en legde de optie van een dj-benefiet voor aan collega’s. ,,Daarop reageerde iedereen zó positief dat we dat gewoon moesten doen.’’ PUB10 zou de locatie zijn waar tien dj’s en duo’s een uur zouden draaien, maar dat was na de verscherpte corona-maatregelen van maandag geen optie meer.

Quote

We hebben vanaf het begin nauw contact gehad met het RIVM om ons netjes aan de regels te houden

Jim de Jong

House@Home kon toch doorgaan, omdat Van Beuzekom Mode zich meldde. De winkel in de Botersteeg is dicht, maar wilde dit initiatief wel huisvesten. Daar wordt zaterdag van 14.00 tot middernacht gedraaid in de etalage.

Publiek mag natuurlijk niet binnen. Alleen de dj is aanwezig, plus twee mensen om de stream te beheren. ,,Iedereen draait een uur. Daarna wordt de apparatuur schoongemaakt. En van de duo’s draaien de dj’s allebei een half uur individueel. We hebben vanaf het begin nauw contact gehad met het RIVM om ons netjes aan de regels te houden’’, vertelt Jim de Jong.

Donatie

House@Home is via het evenement op Facebook te volgen. Kijkers vinden daar ook een link waarmee ze een donatie aan de Voedselbank kunnen doen. Vrijdag was er rond het middaguur al meer dan 900 euro opgehaald.

,,Ik had 1000 euro als doel gesteld. Ik hoopte dat mensen zouden doneren, maar het is een rare tijd; ik was met alles blij. De man die ik bij de Voedselbank spreek is super enthousiast. Die was hier echt door ontroerd. Het raakt mij ook wel. Dat het zo snel zou gaan had ik nooit verwacht.’’