Scheepsbouwer Damen houdt jaarlijks zijn eigen maritiem festival. Vooral zakenrelaties en andere gasten genoten van de vele schepen en het Hollands rivierlandschap met de Merwedebrug op de achtergrond.
Volledig scherm
PREMIUM
Scheepsbouwer Damen houdt jaarlijks zijn eigen maritiem festival. Vooral zakenrelaties en andere gasten genoten van de vele schepen en het Hollands rivierlandschap met de Merwedebrug op de achtergrond. © Cor de Kock

Gorcums scheepsbouwer Damen biedt een kijkje in de keuken: ‘Prachtig om te laten zien’

Op topsnelheid over de Merwede en zelf varen in een simulator. Bezoekers van het Damen Maritime Festival 2019 in Gorinchem hadden het donderdag prima naar hun zin.

Zeker vijfhonderd gasten dacht scheepbouwer Damen te verwelkomen tijdens de vierde editie van het festival. Een inschatting op basis van het aantal aanmeldingen vooraf, maar de ervaring leert dat er altijd nog wat meer belangstellenden komen. De uitnodiging kent geen dresscode, maar opvallend veel mannen zijn gekleed in een blauw pak. De jasjes gaan vrij snel uit, zeker wanneer ze langs de schepen in de haven op bedrijventerrein Avelingen lopen.